Finalveckan en succé!

Nära nog ett tusen personer tog del av vårt finalveckoprogram. En bra och välbesökt avslutning på ett framgångsrikt projekt som gjort vad det heter: olika avtryck.

Under perioden 1 januari – 10 februari 2016 pågår redovisning- och rapportarbete, och under den tiden är projektkontoret fortsatt öppet. Hemsidan kommer att vara i gång under ytterligare en period, för att så släckas ner framåt våren.

Vi vill här särskilt lyfta fram några av aktiviteterna från finalveckan:

Invigning av finalveckan med bokrelease på Rackstadmuseet, Arvika

Invigning Rackstadmuseet, Arvika

Lördag den 21 november invigdes finalveckan på Rackstadmuseet i Arvika. På programmet stod bland annat: – Vernissage av utställningen med bilder, keramik och textil, skapade av deltagare i projektets kurser, cirklar och workshops under åren 2013-2015. – Bokrelease av boken ”Olika avtryck – Konstnärligt kreativt skapande oavsett funktionsförmågor” – Guidad visning på Rackstadmuseet.

Boken om Olika avtryck

Boken: Olika avtryck-konstnärligt kreativt skapande oavsett funktionsförmågor

Johans Musikal Mosaik

Söndagen den 22 november, bjöds det in till: Johans Musikal Mosaik

Johans MusikalMosaik

Johans MusikalMosaik

För regin stod: Johan Ordqvist, tidigare kursdeltagare på kursen Konstnärligt skapande efter ett manus av Malte Hallqvist. Musikalen handlade om musikens positiva kraft. Musik går igenom alla barriärer och hinder – förbi språk, mentala blockeringar och funktionshinder.

Tidigare under söndagen höll ALOBIS ”Att Leva Och Bo I Samhället” ett föredrag. ALOBIS är en forskningscirkel som är verksam på Karlstads universitet.

 

Föreställningen: Jag och Du – Här och Nu

Jag och Du - Här och Nu

Jag och Du - Här och Nu

Jag och Du - Här och Nu

Jag och Du - Här och Nu

Måndag den 23 november spelades föreställningen, ”Jag och Du – Här och Nu” under ledning av Maria Palmqvist på Musikhögskolan Ingesund. Det var den sista föreställningen i det avslutande projektet. Deltagare från kursen Konstnärligt skapande samt etableringskursen på Ingesunds folkhögskola ingick i föreställningen.

Share Music Sweden

Share Music Sweden

Share Music Sweden

Share Music Sweden

Tisdagen den 24 november bjöd Share Music Sweden in till workshop.  Share Music Sweden skapar scenkonst som förändrar. Utövare möts med olika förmågor, inspireras och arbetar konstnärligt tillsammans. Deras hemsida: http://www.sharemusic.se

Pär Johansson  ”Glada Hudik” – föreläsning

Pär Johansson, Glada Hudik

Onsdag den 25 november anordnades en LSS-mässa av Arvika Kommun i samarbete med projektet Olika avtryck. LSS-mässans tema var: Kreativa möten, stöd och service. Pär Johansson från Glada Hudik höll en föreläsning med temat: ”I huvudet på en normalstörd”.

”Glada Hudik” – föreställning
På kvällen bjöd projektet in till en föreställning med delar ur Glada Hudik-teatern.

IMG_8181
”Delar ur Glada Hudik-teatern”

 

Open Space – konferens ”Tillhöra – Tillföra”

Open Spacekonferens

Som en avslutning på finalveckan hölls en Open Space-konferens fredag den 27 november 2015, med temat ”Tillhöra – Tillföra”. Inbjudna var politiker och tjänstemän från kommuner och landsting i Värmland.

Frågan: Hur skapar vi ett öppet och inkluderande samhälle som låter alla, oavsett funktionsförmågor att utveckla och använda sina förmågor för samhällets berikande, diskuterades under ledning av moderator Urban Norlander, Region Värmland.